De helende werking van sommige reine edelstenen


Hieronder een bijzonder informatief overzicht van alle bij ons verkrijgbare diverse soorten edelstenen met de vele andere artikelen en hun pure tevens helende werking ervan. Deze laatste term wil niet zeggen dat als je gezondheid bepaalde ziektes bezit om dan niet naar een arts te gaan. Deze stelregel moet ten allen tijden met ja de hoogste prioriteit hebben en voorop staan voor in uw verder gezonden leven ervan een edelsteen zal altijd 'n duit in 't zakje doen ten bijdrage voor jou fijne en solide leven deze edelsteen zal altijd van toegevoegde waarden zijn aan het positieve herstel van uw negatieve kanten en je helpen in het bijsturen of door jezelf te helen en te sterken van jou eigen aardse en bewustzijn hier.Hieronder de edelsteen therapie en zijn kracht die hij in zich heeft.

De helende kracht van onze edelstenen en hun uitgebalanceerde werking met zijn vele energiebronnen staat ter beschikbaar in ons dagelijkse aardse leven en wellicht de belangrijkste dosis bij stenen en door zijn energetische werking ervan.

(Half) edelstenen zijn opgebouwd uit dezelfde mineralen als de bouwstenen van ons eigen lichaam. Van mineralen is bekend dat ze een bepaalde en constante energie puls of frequentie uitstralen. Deze beamende puls van de mineralen komt overeen met de frequentie van de mineralen in ons lichaam. De werking van velen is ontrokken aan de natuurwet dat deze energie in evenwicht wil zijn. Brengen we een steen met een bepaalde frequentie in ons energieveld dan gaat deze steen zijn energie in dienst stellen van dat lichaamsorgaan of stelsel daarvan dat op of door de zelfde Pulsen hoort te trillen, maar door uw blokkades te weinig energie heeft en dus niet 100% kan werken. Door de aangeschafte (half) edelsteen word de frequentie van het orgaan of stelsel verhoogd zodat deze weer goed en stabiel gezond kan gaan functioneren, anderen stenen nemen juist weer energie op uit uw lichaam en reinigen zo uw systeem. Ernaast ontstaat zo een constante uitwisseling van energie.

Waarom en hoe kies je nou zo een steen. In ons lichaam word negatieve & positieve van buiten afgevoerd verspreid via energie centra oftewel chakras in ons energie lichaam deze laatste zijn bekend uit de duizend jaar oude oosterse en met hun Indiase gezondheidleer en zijn 't beste voor te stellen als aparte, onderling met elkaar verbonden energie centra's. Via deze centra stroomt kosmische energie ons lichaam binnen en voed het met aan vullende levenskracht. Deze procedure van proces gebeurt onbewust en is net zo noodzakelijk om in leven te blijven als ademen of eten, ben je in harmonie van het goede doen dan zijn alle chakras evenredig geopend. Ernaast is een chakra door hetzij lichamelijke of psychische spanningen geblokkeerd dan is ook de energie stroom niet meer intact en zal deze dus ook gestoord zijn in haar doen en laten. Dit veroorzaakt dan ook de nodige lichamelijke of emotionele problemen.

Kosmische energie bevat alle frequenties aan kleuren van de regenboog zo komt het dat alle chakra's correspondeert met een van de zeven hoofd kleuren frequenties van deze oerenergie net zoals de mineralen en de kleuren van de edelstenen hiermee corresponderen hier mee is de verbinding gelegd tussen stenen en kleuren enerzijds en chakras en lichamelijke of emotionele klachten anderzijds energie kan worden waargenomen op verschillende manieren, door bijvoorbeeld hitte of door geluid maar ook door kleuren c.q. koude. De kleur van een steen bepaald zijn eigen mineralen die in de steen zitten. Is dus ook mede een goede herkenning van zijn eigen werking wanneer je een steen voor jou werking wilt gebruiken ga dan op jou oersoep gevoelens uit en kies er een waardoor je jezelf aangetrokken voelt. Horoscoop bepalend en naar gelang deze indicatie past deze steen geheel bij je, ook een chakra wordt aangestuurd door het opleggen of het lijfelijk bij je dragen van deze steen met de overeenkomstige kleuren trillingen. Kijk ook voor deze horoscoop bepalende edelsteen naar mijn Duitstalige versie van edelstenen ervan hier op deze website. O, en natuurlijk kan je ook tot een van deze edelstenen aangetrokken worden ga dan van je oergevoelens wederom uit.

Maand~Half ~Edelstenen

januari : smaragd, grannat.
februari : bloedsteen, amethist.
maart : jade, aquamarijn.
april : opaal, diamant.
mei : saffier, smaragd.
juni : maansteen, parel.
juli : robijn.
augustus : diamant, peridoot/olivijn.
september : agaat, saffier.
oktober : jaspis, opaal.
november : parel, topaas.
december : onyx, turkoois.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Planeet ~Half~Edelstenen

zon : diamant.
maan : maansteen, parel, smaragd.
aarde : aventurijn, peridoot/olivijn, groene jade.
mars : robijn, granaat.
mercurius : gele saffier, topaas.
jupiter : amethist, lapis lazuli, blauwe saffier.
saturnus : aquamarijn, blauwe spinel.
venus : oranje gele saffier, geelrode zirkoon.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Zintuig~Half~Edelstenen

tastzin : carneool.
gehoor : onyx, barnsteen.
gezicht : amethist, aquamarijn, beryl, chrysoliet, obsidiaan, smaragd.
reuk : jaspis.
smaak : topaas.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Beschermende~Half~Edelstenen

ongeluk : carneool.
rusteloosheid en slapeloosheid : voorhoofd bestrijken met amethist.
hypnose, bezetenheid : chalcedoon.
depressie : chalsedoon, lapis lazuli.
heimwee : amethist, bergkristal.
dronkenschap : amethist.
pijn : robijn, sardonyx.
hoofdpijn : slapen bestrijken met magnetiet.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Naar Boven